Een heleboel geld

Ik krijg vaak vragen over de betekenis van woorden. Hoewel de minimum leeftijd 16 jaar is om van mijn lessen te mogen genieten bij mij in de klas te mogen hangen, hebben veel leerlingen niet de meest uitgebreide woordenschat.
Zo hebben we het vandaag gehad over kwaliteiten. Welke kwaliteiten bezit jij en welke wil je nog ontwikkelen. Ze vinden het stikmoeilijk. Alles aan ze is slecht of kunnen ze niet. Als ze zeggen dat ze iets wel kunnen zijn ze bang om voor arrogant versleten te worden. De kwaliteiten die ik gebruik in deze lessen, vragen blijkbaar om wat meer uitleg.

Zo stond het woord ‘Improvisatievermogen’ vandaag centraal. Ze konden het nergens vinden. Geen woordenboek wilde het ze vertellen. Zelfs Dokter Google wist geen raad. 

Na mijn uitleg over samenstellingen en woorden uit elkaar trekken begon het galgje-achtige Lingo. Het woord ‘improvisatie’ hadden ze redelijk snel te pakken. De klas had zo ongeveer tien minuten nodig om bij te komen na een verklaring van een van mijn sociaal onhandige, 2 meter lange, maat 47 geschoende mannen in de klas: “Juf, ik denk dat het betekent dat je onverwacht goed kan omgaan met een heleboel geld.”

6 Reacties op “Een heleboel geld”

 1. Zeer herkenbaar dit! Toppertje uit mijn klas ‘een lichtekooi, da’s voor bange vogels’.

  Bedankt nog voor je reactie op mijn oma-blog.

  Like

 2. hahaha, ik heb me kapot gelachen….wel origineel.

  Ik had eerder zoiets verwacht als:”een manier vinden om de les te ontregelen”.

  Like

 3. hee hallo, waar kom jij eigenlijk opeens vandaan op mijn siteje?
  Maar.
  Ik wilde even zeggen dat ik dit:

  Zou de lucht jaloers worden?
  Zou de lucht groen zien van jaloezie?

  heel mooi vond.

  Like

 4. @Suzy: ik zat een beetje heen en weer en door te klikken vanmiddag 🙂 en dank je!

  @Tink: hilarisch vind je niet? Ik hou daar wel van 😀

  @Frank: daar krijgen ze de kans niet vaak voor 😉

  @Annet: soms vergeet ik wel eens dat ze nog maar 16 zijn, ookal zijn ze zo groot 😛

  Like

 5. Hey, Tink zit hier ook 🙂 Kom toch naar Facebook Tink! Daar gebeurt het 😀 En Le: ik heb heel hard moeten lachen haha. Kinderen zijn zo leuk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: