Tragische TV

Ik heb lieve leerlingen. Vooral meisjes. En ze hebben allemaal een hippe telefoon. Met internet. Mijn leerlingen hebben me de afgelopen week op mijn hart gedrukt dat ik écht moest kijken naar The Voice of Holland. Na diverse joetjoepjes onder de les kon ik er niet meer onderuit. Ik was benieuwd. Ik durfde het bijna niet toe te geven aan mezelf. Ik heb zelfs aan dokter Google gevraagd hoe laat het programma zou beginnen omdat ik eigenlijk helemaal niet zoveel tv kijk. Geheel tegen mijn eigen principe in heb ik gehangen, gezucht en driftig met mijn duim op de afstandsbediening gedrukt. De favorieten van de avond; Popstars en The Voice of Holland.

Verlegen, zenuwachtig en een groot aantal dachten vast dat hun korte rokje zou kunnen bewijzen dat ze écht kunnen zingen. Ik heb een aantal keer echt heel hard moeten lachen. Ik heb ook echt heel erg genoten van sommige zangers/artietsen in spé. Er zaten mooi vertolkte liedjes bij. Eerlijk is eerlijk.

Op vrijdag ben ik moe. Ik kan niet meer zo goed denken. Ik kan niet meer zo goed praten. De Nederlandse omroepen spelen mooi in op mijn onvermogen meer te verwerken dan pulp. Het is eigenlijk zo verschrikkelijk tragisch al die programma’s.  

Ik weet niet of ik maandag ga vertellen dat ik toch heb gekeken.

2 Reacties op “Tragische TV”

  1. Mijn leerlingen hopen ook nog steeds dat ik GTST ga kijken, maar dat is verspilde moeite. En er zijn idd zoveel programma’s die op elkaar lijken: zoeken naar zangers, dansers, goochelaars, weet ik veel……….denk dat we straks ook nog wel een programma gaan krijgen als ‘The king of Holland’ (gaan we zelf een koning per sms aanwijzen).

    En b.t.w…….voice of Holland?? Klopt natuurlijk ook niet hé, RTL4!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s