Black Moon

Na 5 dagen heerlijk relaxen en veel te veel boeken lezen gaan we morgen op de boot naar Koh Pha-Ngan. Het echte backpackers eiland. Nou ja. Het echte gehypte backpackers eiland. Een heel klein stadje en de full moon parties hebben hier voor het eerst plaatsgevonden.
Over full moon party’s gesproken. Het is zo’n hype hier, dat ze gisteren op Koh Samui op een strand verderop (Chawaeng) een Black Moon Party hadden. Zo eentje om te vieren dat er helemaal geen maan is. Op Koh Pha-Ngan vieren ze trouwens ook dat er geen maan is. Of alleen een halve maan. Of dat er een hele maan is.
De taxichauffeurs hebben door dat je echt van ze afhankelijk bent hierzo. De prijzen om naar het andere strand te komen (een ritje van 15 minuten) rijzen de pan uit. Na een nieuw jurkje gekocht te hebben en een hapje bij het hotel/bungalow dingie besloten we rond een uur of half elf om weg te gaan. We hadden een klein kaartje op de flyer. We lieten ons in de buurt afzetten. Tenminste, dat dachten we.. Na nog een half uur lopen over een main road, in het donker, door de plassen (ja we hebben laat in de middag af en toe een verfrissend buitje) eindelijk gearriveerd. Geen echt strand. Een strandje bij een hotel aan een meer. De liegebeesten! Toegegeven; mooi aangekleed, drankjes een eetstalletje, winkeltjes. Het leek net een dance festival in Nederland. Er was alleen 1 nadeel: we waren met nog geen 15 mensen op dat hele grote terrein. Het zou pas na 1 uur druk worden. Zuchtend gingen we op een kruk. Biertje, babbeltje, bucket Thai whiskey (met een heleboel rietjes) en langzaamaan werd het drukker.

Na wat dansjes, een hapje en meerdere malen een plas, werd de sfeer mij een beetje te vreemd. Veel, HEEL veel dronken toeristen die de rietjes in hun emmers niet meer konden vinden. Wij moesten entree betalen, maar er werden busladingen broeken aangevoerd die gratis naar binnen mochten en overal werd er gekotst en aan elkaar gezeten.
Om vier 4 had ik het wel gezien. We hebben op de heenweg in de pick-up taxi doodsangsten uitgestaan. En op de terugweg ook. Het is namelijk zo dat de meeste pick-ups hier een soort opbouw op hun achterbak hebben. Een soort kooitje. Met een dakje. Deze pick-ups kan je aanhouden en die brengen je waar je wilt. Je zit in de wind, op een hard bankje, jezelf vast te klauwen aan de dichtsbijzijnde reling. En dan de weg naar het andere strand/stadje. Heuvel op, heuvel af. En dan ook nog een keer de ene haarspeldbocht na de andere. De eerste keer is het spannend. Maar om half 5 ’s nachts, in het donker, op een onverlichte bergweg, met 120 km per uur, niet wetend of je pick-up chauffeur nog wel nuchter en wakker genoeg is, is het allemaal niet zo leuk meer. Maar we moesten. Het kon niet anders.

Bij ons appartement aangekomen stond ons een verrassing te wachten. Ik had per ongeluk de badkamerdeur van binnenuit op slot gedaan. En we moesten allebei heel, heel nodig een plas (van die bucket en het bier en de cola). Na wat gemor met een haarspeld in het slot (in de film lijkt het zo makkelijk) bleken we de deur echt niet open te krijgen. Beest had een plan. We dronken zo snel we konden een flesje water leeg. Beest eiste wat privacy en ging in de hoek van de kamer staan. Tijdens mijn slappe lach hoor ik ineens uit de hoek van de kamer: "GVD! Sh*t~!@#$@!!@!#" en meer van die krachttermen. Het flesje was vol. En beest was nog niet klaar met zijn plas. Al proestend pak ik het warme flesje aan en sluip naar buiten, naar de tuintjes tussen de bungalows. Ik giet het flesje leeg in het vijvertje met goudvissen bij ons voor de bungalow en ik sluip weer naar binnen. Beest deed nog even zijn best op het geleegde flesje en ik besloot achter de bungalow in de tuin een plas te gaan doen. Terwijl ik omloop zie ik achter de bungalow naast ons een wasbak. En een douce. En een wc. Onze buren 8 bungalowtjes verderop moeten me wel gehoord hebben om half zes ’s ochtends. Na een heerlijke plas op een Franse Thaise hurkwc loop ik al lachend naar binnen. Ik vertel Beest van de wc naast onze bungalows en hij proest het uit.

Zo zie je maar weer. Elke dag weer een nieuw avontuur op www.wonderginstar.web-log.nl 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: