Hamburg

Collega M. heeft een vriendje, M. Vriendje M. moest worstelen in Duitsland. Beest en ik wilden zo’n worstelwedstrijd wel een keer zien. We besloten van de worstelwedstrijd in Duitsland een weekendje weg te maken. Het eerste weekend van een welverdiende vakantie.

Vrijdagmiddag hebben we ons in het vakantieverkeer gestort en na 6,5 uur, een heleboel files en een lekker slaapje achterin de auto en goeie muziek kwamen we vrijdagavond laat aan in Hamburg. We hadden gehoord dat het een hele mooie stad zou zijn. Na een aantal tips over de bezienswaardigheden en de vele winkels, besloten we zaterdag lekker te gaan shoppen en zondag te reserveren voor de culturele bezigheden. Beest en ik zijn ons te buiten gegaan aan de leuke winkeltjes. Allebei nieuwe schoenen, nieuwe shirtjes en ik een heel lief jurkje en een nieuwe tas.
Zaterdagavond moest Vriendje M. worstelen in een klein stadje net buiten Hamburg. Tom Tom bracht ons naar het stadje. Over donkere wegen, door de weilanden en over een onverhard pad door het weiland. We moesten allevier heel hard lachen. We vroegen ons echt af waar we in godsnaam beland waren. Uiteindelijk bleek de wedstrijd plaats te vinden in de Turnhalle van het stadje. We vroegen ons ook af hoe de organisatie de hal vol zou kunnen krijgen. Al onze bezorgdheid was voor niets. We hadden Vriendje M. afgezet in de turnhalle en hadden nog twee uur om onszelf te vermaken tot de wedstrijden zouden beginnen.

In het stadje was uiteraard weinig te beleven. Na een drankje in het plaatselijke hotel/restaurant ben ik even een slaapje gaan doen op de achterbank van de auto.  We zijn uiteindelijk naar een stadje verderop gereden en hebben daar de plaatselijke Aldi bezocht om mijn geliefde Apfelshörle te halen. Met kerst had ik al 6 flessen meegenomen uit Duitsland. Nu besloot ik tot 12. De heerlijkheid.

Op de terugweg verwonderden we ons over de Duitse nummerborden en de gekke combinaties die kunnen voorkomen. We hebben ons kapot gelachen.
Hamburg4

De (show)worstelwedstrijd was een hele belevenis. Wat een apart wereldje en wat heb ik enorm zitten genieten en mee zitten schreeuwen. We besloten die avond niet uit te gaan maar lekker in het hotel spelletjes te gaan doen. We waren allemaal erg moe en het begon al laat te worden. Na meerdere overheerlijke cocktails, biertjes en een heleboel potjes Great Dalmuti, zijn we lekker gaan slapen raakten we in coma.

Zondagochtend hebben Collega M. en ik nog even heerlijk gezwommen liggen drijven/hangen in het zwembad van het hotel. Zondagmiddag hebben we de halve stad gezien. Een heleboel mooie gebouwen, maar allemaal heel groot en weinig echte oude gebouwen. We hebben de beruchte Reeperbahn afgelopen en onszelf ondergedompeld in seksshops, peepshows, zwervers, grauwe gebouwen, vieze mannen en leuke kledingwinkeltjes. We hebben laat in de middag lekker gegeten bij een Italiaan en zijn toen op huis aan gegaan.
Op de terugweg hadden we last van de gebruikelijke stress om niet genoeg benzine en te weinig benzinepompen langs de Duitse snelwegen (dit overkomt ons op de een of andere manier altijd). We hadden lekkere muziek. We hebben onze eigen versie van Idols gehouden in de auto. We hebben een urenlang spelletje ‘eerste letter – laatste letter’ gespeeld en rond half twaalf reden we Leiden weer binnen. Compleet uitgeput sleepten we ons uiteindelijk naar bed. Beest was maandag vrij. Ik niet. Ik moest vroeg op en de hele maandag bikkelen in de sauna. Wat een rotleven heb ik toch 😉

Dsc00156Dsc00165Dsc00174
Dsc00169Dsc00166Dsc00170

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: