Klaar voor de start… Af!

Stakingen. Keuzeavonden voor mijn mentorklas. 80 boekverslagen nakijken. 160 toetsen nakijken. Cijfers invoeren. Schoolfeest. Rapportvergaderingen voorbereiden. Rapportvergaderingen voeren. Cijfers nakijken. Rapporten schrijven. Sinterklaasmiddag op school. Sinterklaasavond bij schoonouders. Een weekendje Dusseldorf. Kerstborrel. Mentorgesprekken met leerlingen. Mentorgesprekken met ouders. Projectontwikkeling voor de zelfstandigheidsuren. Sectievergadering. Naar Acda en De Munnik. Elke donderdagavond naar school. Vergadering van de Vereniging van Eigenaren. De schoolkrant opzetten. Een werkboek maken voor mijn begeleiding van anderstalige leerlingen. De anderstaligen begeleiding opzetten. Het kwartaalbericht maken. Kerstactiviteitendag. Tweede hypotheek regelen. Offertes aanvragen voor dubbel glas. Offertes aanvragen voor het verbouwen van de wc. En dit alles tussen de vier dagen lesgeven door.

Ik ben moe. Doodmoe. Ik loop op mijn tandvlees. De kerstvakantie moet worden gebruikt voor mijn eigen studie. In jauari moet ik afstuderen. Ik kon het even niet opbrengen om te bloggen, een boek te lezen, in bad te gaan, een film te kijken of te ontspannen in het algemeen.

Ik heb dit weekend eindelijk uitgeslapen. We zijn vanavond uit eten geweest en hebben een bioscoopje gepakt. Ik heb iets meer rust. Ik verlang zo hevig naar de kerstvakantie, dat ik bijna uit elkaar barst bij het idee dat ik gewoon 1 dag, 1 hele dag, helemaal niets hoef, niets moet en dat er niets op me ligt te wachten. Geen boekwerk vol met to do’s. Geen zeurende stem in mijn achterhoofd.

Vier dagen kerst-in-een-hotel. Geen internet, geen mentroklas en geen studie. Ik barst écht bijna van verlangen.

2 Reacties op “Klaar voor de start… Af!”

  1. Vier dagen Kerst-in-een-hotel…dat klinkt als de hemel op aarde…en in jouw geval, als ik dat zo lees: zéér welverdiend! Geniet ervan!

    Like

  2. Vier dagen duitsland, dat betekent ooooook
    sauna bubbelsbad relax bietje lachen shoppen
    hiep hiep hoera je bent vrij

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: