Telefoonsport

Ik heb mijn mobiele telefoonnummer uit het telefoonboek laten halen. Niet omdat ik nou per sé een geheim nummer wilde, maar omdat ik geen zin had in telefoontjes met mensen die mij dingen aan proberen te smeren. Mijn Dier heeft dit niet laten doen, maar hij kan zich altijd erg vermaken met mensen die hem wat proberen aan te smeren. Hij maakt graag vervelende opmerkingen, probeert ze uit hun tent te lokken en wil hele discussies met ze beginnen.
Wij hebben sinds een jaar ofzo ook een vast nummer waar een telefoon aanhangt. (We hebben al jaren een vast nummer, maar dat was alleen om de adsl binnen te laten komen.)

Ik snap best dat je bij een call-centrum gaat werken. De huur moet betaald, de studie moet betaald, er moet eten worden gekocht, de kinderopvang is zo duur enz. enz. Tijdens mijn studie ben ik ook een keer of wat op sollicitatie geweest bij een call-centrum. Ik was iedere keer door naar de tweede ronde, maar toen ik de verkooptechnieken hoorde, ben ik om principiële redenen afgehaakt. Ik weiger om bijvoorbeeld badliften en scootmobielen aan oude mensjes te verkopen. De wachttijden van het bedrijf waren zo lang, dat de mensjes dat ding hadden besteld, betaald en acht van de tien keer overleden waren voordat de hulpmiddelen waren geleverd. Zo kan ik ook geld verdienen en een bedrijf groot maken natuurlijk.

Mijn Dier kwam gisteren thuis en vertelde dat hij al een keer of wat gebeld was met mensen die pensioendingen, hypotheekrenteherberekeningen en geldleningen aan hem kwijt willen. Ze zitten dus weer in het telefoonboek bij zijn naam. We zaten heerlijk aan onze monsterlijk grote eettafel te eten en een beetje te kletsen toen én de mobiel van Dier én de huistelefoon afgingen. Ik liep naar de huistelefoon en Dier nam zijn mobiel op. We kregen tegelijkertijd, precies tegelijkertijd, hetzelfde onbehouwen botte en brute verhaal te horen.
Geen "Hallo/goedenavond mevrouw/meneer", geen "Mag ik u wat vragen?", geen "Heeft u even tijd?". Ze staken meteen van wal. Ongeveer 45 seconden lang hetzelfde zéér vervelende praatje, van hetzelfde bedrijf, door twee verschillende telefoons, door twee call-centrumstumperts die de huur moeten betalen, in één huiskamer….

Eén reactie op “Telefoonsport”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: