Poepthee

De laatste drie maanden val ik af als een beest, maar ik kan regelmatig 3 tot 5 dagen niet poepen.

(Let op! Dit wordt een verhaal over poep, gevoelige lezers die hier vies van zijn, kunnen beter niet doorlezen )

Ik ga regelmatig met pijn in mijn buik, kramp en een opgeblazen gevoel door het leven. Of het nou aan de andere manier van eten ligt, minder vet, minder suiker of een lijf dat in de war is, ik kom er niet uit. Als ik eindelijk moet poepen na een dag of 4, dan komt heel klein drolletje.

Ik heb echt al oma’s gezondheidsadviezen opgevolgd; pruimen, ontbijtkoek, hele uren zitten op de pot met een boek, sterke koffie, sigaretten, glas lauw water op nuchtere maag en ga zo maar door, maar helemaal niets hielp.

Ik hou van kruidenthee’s. Niet omdat ik nou zo natuurbewust ben, ik vind ze gewoon lekker. Ik loop op koopzondag in de stad met mijn vriendje en ik moet hem bijna naar binnen sleuren bij De Tuinen.

Ik wilde eerst iets om vocht af te drijven. Terwijl de orca’s zachtjes zingen op de achtergrond en mijn vriendje een niesbui krijgt van de wierrook, vind ik wat ik zoek. Náást de vochtafdrijvende thee, ligt een zak met kruiden om thee van te zetten, voor de stoelgang.

Ik gooi de zak in mijn eco-rieten mandje en haast me naar de kassa. Ik moest en zou de thee zo snel mogelijk uitproberen! Als ik na het drinken van deze thee eindelijk zou kunnen poepen, zou ik me waarschijnlijk een stuk minder rot voelen! Bijna fluitend en vol trots loop ik met de zak poepthee onder mijn arm de winkel uit.

Thuisgekomen probeer ik de thee meteen uit. Er staat geen gebruiksaanwijzing op, dus ik maak voor mezelf 3 grote mokken sterke thee. Na de derde mok loop ik hoopvol naar de wc.

Ik voelde me opgelicht en belazerd. Mooie beloftes op zo’n zak, maar ik kon nog steeds niet poepen. Gedesillusioneerd ga ik naar bed. Stomme Tuinen, stomme kruidentheetjes, oplichters en kwakzalvers, dat zijn het!

De volgende ochtend kruip ik uit bed, zet mn computer aan en steek een sigaret op. Als een bliksemslag komt de kramp op. Dubbelgebogen van de pijn ren ik naar de wc en ga zitten. Na drie kwartier worden de krampen minder. Ik voelde me leeg, beroerd en wilde onder de douche.

Ik zet de kraan aan, ik sta al met 1 been in de douche en de krampen beginnen weer. Kreunend van de pijn ga ik weer naar de wc. Anderhalf uur na het opstaan kan ik eindelijk gaan douchen.

Later die dag komt een collega van mij op de koffie die ook graag kruidentheetjes drinkt. Ik vertel in grote lijnen mijn dramatische ochtend. Ze begint heel hard te lachen en vraagt op er sennenpeulen in de kruidenmix zitten. We kijken het etiket na en wat blijkt; er zitten niet alleen sennepeulen in, maar ook senneblad. Dubbele garantie voor een goed potje poepen.

Die avond besloot ik twee kopjes wat minder sterke poepthee te nemen. Zo zouden misschien de krampen wat minder worden de volgende ochtend. Niets was minder waar. De volgende ochtend ben ik geen anderhalf uur bezig geweest, maar toch nog drie kwartier. Ik vervloekte de zak poepthee zonder gebruiksaanwijzing en wilde hem bijna weggooien.

Ik bedacht me nog net op tijd dat drie kwartier kramp nog minder kan worden als ik gewoon 1 mok thee neem. En zeg nou zelf? Een dikke 20 minuten kramp weegt natuurlijk niet op tegen 4 of 5 dagen kramp, last van je buik en een opgeblazen gevoel.

Die avond neem ik netjes 1 mok poepthee en de volgende ochtend heb ik geen kramp, maar kan wel lekker poepen. Wat een heerlijkheid, lang zullen de sennepeulen leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: