Patat Oorlog

Zo’n zeven weken geleden had ik zowaar echt helemaal genoeg van mezelf. Ik heb vorig jaar op vakantie een spijkerbroek gekocht, W36 L34. Deze spijkerbroek zat altijd redelijk goed. Toen ik zeven weken terug kwam van vakantie zat deze broek te strak, ik kreeg met moeite het bovenste knoopje dicht en ik kon geen strakke truitjes meer op de spijkerbroek dragen omdat mijn buik eroverheen hing.

Moest op visite bij mijn schoonouders (foto’s kijken van de vakantie), trok de spijkerbroek aan, en moest tot overmaat van ramp een echt t-shirt aan omdat het er gewoon niet uit zag. Toen ik de foto’s terug zag schrok ik van mezelf. Ik zag gewoon op de foto’s dat ik niet lekker in mn vel zat. Mijn linnen broeken zaten strak en bleven de hele dag strak zitten, ze lubberden niet uit als ik ze een paar uur aan had. Mijn zwarte broek maat 44, begon té strak te zitten, ik kreeg de rits net aan dicht, maar het knoopje bleef hangen.

Toeters, bellen en alarmsirenes in mn hoofd. Ik was er echt helemaal klaar mee. Ik weigerde een nieuwe zwarte broek te gaan kopen, maat 46. Ik was het zat om een winkel binnen te lopen, rond te kijken en aan mezelf toe te geven dat ik de leuke truitjes en hele mooie broeken toch niet zou passen.

Ik ben de eerst volgende dag dat de winkels open waren munitie in gaan slaan om te gaan proberen nooit meer zo dik te zijn.

Ik ben slimfast gaan kopen, maar alleen de shakes en tussendoortjes. Ik bedacht me dat ik gewoon 1 maaltijd kon vervangen door een slimfast shake en als ik écht trek had in iets lekkers dat ik dan een slimfast tussendoortje kon nemen, naast de "helft eten van normaal" en gezonde tussendoortjes.
Gelukkig had ik de eerste drie weken een vast werkritme, zodat ik mijn eetpatroon er ook goed op kon aanpassen.

Na drie weken was ik al 4 kilo kwijt, maar ik had het idee dat ik nog steeds niet erg bewust was van wat ik nou precies at. Vier weken lang heb ik het vol kunnen houden, netjes op mijn calorieën letten, af en toe een wijntje, af en toe een handje nootjes, gezonde tussendoortjes en gezond avondeten. Vier weken lang niets gefrituurd (dat was ondertussen bijna een hobby geworden als ik uit werk kwam) en vier weken lang geen bier gedronken. Vier weken lang tijdens het uitgaan iedere keer zeggen: "Geef mij maar water, cola light of tonic."  Vier weken lang echt helemaal niets eten als we terug kwamen van het stappen en mijn vriendje in de auto zat te genieten van een bacon-ei sandwich.

Ik heb 1 felbegeerde spijkerbroek in de kast liggen. In een opwelling gekocht en ik ben helemaal verliefd op die broek. Zeven weken geleden kreeg ik hem niet eens over mijn megadijen heen. Iedere week probeerde ik een de broek aan en iedere week kreeg ik hem een stukje verder over mijn dijen en hol heen.

Na verloop van tijd had ik eigenlijk niet eens meer trek ik bier tijdens het stappen, voedsel na het stappen of ongezond eten in het algemeen. Ik merkte aan mezelf dat ik mijn eetpatroon zo had veranderd dat ik niet eens meer smachtte naar chocola, patat of kaassouffle’s.

Gisteren was het tijd voor het wekelijkse wegen. Zeven weken heb ik heel hard mijn best gedaan, ik stond op de weegschaal en concludeerde dat ik 8,6 kilo was afgevallen. Ik sloop naar de kast met de te kleine kleren en pakte de mooie spijkerbroek.

8,6 kilo afgevallen en de mooie spijkerbroek (maat W34 L32) ging dicht! Ik heb een rondedansje door de huiskamer gemaakt en mezelf beloond met een lekkere dubbele patat oorlog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: