#priesteres #eenheleberg

Good things!
Ik loop het pad van de maanmagie. Bij maantijd. Mijn 8 zusters en ik zijn over naar het tweede jaar. In vakjargon: de tweede spiraal. Een intensiever jaar. Een jaar met toewijding aan een nieuwe godin. Een jaar met meerdere dagen waarin mijn hele hebben en houden op zijn kop gezet gaat worden.

Ik worstel behoorlijk met de vraag wie ik dan ben als priesteres. Wat zet ik in de wereld? Wat is mijn specialiteit? Priesteres is een werkwoord. Maar wat is dan mijn priestessing?

Er zijn plannen. Grote plannen en kleine plannen. Ik stelde ze iedere keer een beetje uit. Want om de plannen te realiseren, stel ik voorwaardes én wil ik alles tegelijk.

In plaats van te ontdekken in stilte en dan pas iets te laten zien aan de buitenwereld, heb ik behoefte om mijn reis te beschrijven, vast te leggen, er open over te zijn. Mijn reis met elementen, ademwerk, godinnen, schaduwwerk, jaarfeesten, het ritme van de maan, mijn zusters en nog zoveel meer.

Met nieuwe maan worden er dingen geboren. Een nieuw begin. In de bubbelige nieuwemaanenergie van de afgelopen twee dagen, besloot ik: ‘het’ hoeft er niet allemaal in een keer te zijn. Het mag ook met één schepje goed per keer. Tot het een hele berg is.

Dus.

Mijn blog nieuw leven in geblazen. Een plek waar ik kan schrijven over mijn reis, mijn daily practise, mijn baby, de maan. Kleine stapjes. Steeds een beetje meer priesteres.

%d bloggers liken dit: