#HappyDays Reloaded 8 – op je hoofd 

Een hectische ochtend heen en weer rennen met klassen en individuele leerlingen naar het schoolplein voor de schoolfotograaf. Er moesten klassen op de foto, er moesten achterstallige leerlingen op de foto. Alle docenten moesten op de foto.
Na de grote pauze eindelijke even niet heen en weer rennen, maar relatieve rust in het Open LeerCentrum. De computerruimte. Met mijn tweedejaars hoveniers, niveau 3. Ze zijn druk bezig met hun zakelijke brieven. Ze hebben binnenkort hun examen Schrijven.

Het is eindelijk stil. De meesten zijn aan het werk. Ineens hoor ik uit de rechterhoek leerling 1:
“He juf! Wat zegt een dom blondje als ze buiten omhoog kijkt en in haar bek gescheten wordt door een vogel?”

*stilte gevolgd door zacht mannengegiechel*

“Gelukkig kunnen koeien niet vliegen!”

En alle 14 rollen ze bijna over de grond van het lachen. Ik doe mijn armen over elkaar en probeer ze boos aan te kijken. Lukt me niet.

Even later leerling 2:
“Nou ja zeg juf! Normaal wordt er veel geouwehoerd in de les, maar nu *geproest*, hangt er een schijtsfeer.”

*zacht mannengegiechel*

De opdrachten druppelen binnen. Leerling 3 met een uitgestreken gezicht: “Hier heb je nog zo’n poepbrief juf.”

*zacht mannengegiechel*

Ik probeer wederom gematigd te reageren. Ik geef ze mijn boze oog (lees: staren, kin ietsjes naar beneden en wenkbrauwen optrekken). Het lukt me niet goed.
Ik had mn mond moeten houden. Gewoon. Niets zeggen. Ik had niet moeten vertellen dat er tijdens de docentenfoto een vogel overvloog. Het resulteerde in een flats op mijn hoofd, in mijn haar. Ik begon de les met: “JONGENS! JONGENSSSSS! Jullie raden noooooooit wat mij net overkomen is tijdens de docentenfotooo!”

Leerling 4: “Pfffff, kan die deur niet even open? Het begint hier te stinken juf.”

*zacht mannengegiechel*

Leerling 1 met een glimlach van oor tot oor: “Juf, u bent wel een beetje chagrijnig hè? Kunt u die opdrachten niet even voor me uitprinten?”

Eigen schuld. Dit zou niet meer goed komen. Ik gaf maar gewoon toe.

Juf met een glimlach van oor tot oor: “Nee. Zelf doen. Moeten jullie maar geen kutgrapjes maken over poep op mn hoofd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: