Heerlijk die dyslecten!

Als docent Nederlands komt mij veel geschrijf onder ogen. Sommige leerlingen keren letters om of schrijven fonetisch (zoals je het hoort). Twee van de veelvoorkomende verschijnselen van dyslexie. Hoewel het aardig wat werk met zich meebrengt om dyslecten door hun leerjaren en examen heen te slepen, word ik altijd vrolijk van de heerlijke taalfouten die ze maken. Gelukkig kunnen de meesten er zelf ook om lachen als ze hun fouten zien.

In een email vandaag:

“de dokter denk dat ik de ziekte van fijver hebt”

en in een verslagje vandeweek:

“ik werk voeltijm”

😀

2 Reacties op “Heerlijk die dyslecten!”

  1. ah die mensen kunnen er niets aan doen, en jij vindt het leuk.

    hahaah ik ook wel hoor want ik lees geneuzel voeltijm

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s