Koh Samui

Van Kanchanaburi met een mini-van naar Bangkok. Bijna twee uur. De beloofde airco was niet aanwezig. Maar dat schijnt gebruikelijk te zijn in Thailand, dat beloftes niet nakomen.

We werden afgezet op Koh San road. Het hele drukke backpackersstraatje. We hadden meteen weer een hekel aan Bangkok. Na even wat gedronken te hebben op de taxi naar het vliegveld. Na het kopen van de tickets en het inchecken zijn we even gaan eten. Dat eten had uiteindelijk niet gehoeven. Toen we richting de Gate liepen kwamen we langs de Bangkok Airway Lounge. We mochten daar gewoon naar binnen na onze boardingpass te hebben laten zien. De hele lounge lag vol met eten en drinken. Koekjes, sandwiches, koffie, thee, sapjes, vers fruit EN gratis internet. In het kleine propellorvliegtuigje kregen we weer een maaltijd. We werden in de watten gelegd, maar we konden geen pap meer zeggen.
Om tien uur ’s avonds kwamen we aan op Koh Samui. We werden naar ons bungalowpark gebracht. Uit de drukte. Teveel afgelegen.

Die nacht hebben we allebei bijna niet geslapen. Ik werd wakker en mn Beest wilde naar het ziekenhuis. Meteen. Ik kreeg geen tijd om te douchen. De taxi’s hier zijn heel duur. Het maakte mijn Beest niet uit. Hij wilde een taxi en hij wilde een dokter. Beest bleek een enorme oorontsteking te hebben in zijn linkeroor. Een hele aardige dokter heeft hem medicijnen gegeven en we moesten twee dagen later (donderdag) terug komen. Die ochtend hebben we gewisseld van bungalow. We zijn gewoon naar een andere gegaan en hebben wat onderhandeld over de prijs. Oorpijn, zware rugtassen en brandende zon. Een helse ochtend. Beest naar bed met medicijnen en ik bellen naar Moeder voor advies over aanvullende pijnstillers en toch een kleine controle of de medicijnen wel goed zijn. Medicijnen bleken perfect en Beest knapte in de loop van de dag al op. Hij heeft lekker liggen slapen.

De volgende dag hebben we op ons eigen verandatje koffie gedronken en ontbeten, met op de achtergrond het ruisen van de zee. We hebben in de ochtend even op het strand gelegen. Ik geloof dat ik van die 3 uur zon, tweedegraads brandwonden heb. Mijn strikje van mijn bikini staat op mn rug. Zalfjes en verkoelende cremetjes gehaald en ik heb redelijk kunnen slapen. Beest knapte met het uur op en voelde zich een heel stuk beter.

We zijn net even met een pick-up taxi naar Chaweng geweest. Controle in het ziekenhuis. De ontsteking is zo goed als weg. Omdat we nog naar andere eilandjes gaan heeft Beest nog een extra kuurtje gekregen. Er zijn namelijk geen ziekenhuizen waar we ons naartoe kunnen haasten op die kleine eilandjes.

Beest mag gelukkig een beetje alcohol (en gewoon in de zon) met de antibiotica die hij heeft gekregen. Vanavond lekker Thais eten (gisteren gezondigd met patat en een schnitzel) en een biertje in de broekenbarren die dit stadje rijk is.

Eén reactie op “Koh Samui”

  1. Hallo lieverds,
    Leuk jullie berichtjes te lezen, ik volg het trouw! Veel beterschap voor de zieke en geniet er nog van daar!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: