Bangkok

De reis is goed verlopen. Lekker geslapen en de zenuwen zijn eraf. Tot ons grote ongenoegen hadden de stoelen bij China Airlines geen tvtjes. We hadden ons enorm verheugd op een fim en computerspelletjes in onze eigen tijd. Helaas. Een groot scherm en continu films. Het eten was redelijk en met 1 slaappil slaap ik blijkbaar nog geen uurtje dus maar snel de tweede erachteraan gegooid.

We werden door een allervriendelijkste chauffeur naar ons hotel gebracht. Het hotel zat bij het ticket erin. We schrokken een beetje toen we de kamer opliepen. De deur sluit niet goed, het bed is klein, de kamer is schoon, maar we moeten denk ik nog even omschakelen naar de maatstaven die hier gelden denken we. OF we zijn gewoon enorm in de maling genomen. Maar goed. Het is voor 2 nachtjes.

Het is hier tien over half twaalf ’s middags. We hebben al een stukje van de stad gezien. We zitten vlakbij Siam Square en daar banjeren we nu rond. Uitgeput. Smoggie. Druk. Mensen die je aanspreken omdat ze wat van je willen. De bevolking staat je raar aan te kijken omdat je een toerist bent. Bangkok is raar. Het is een beetje gek om zo verschrikkelijk veel verkeer te zien, zulke hoge gebouwen en zulke kleine mensen. Maar ook echt overal waar je kijkt.

Eigenlijk mag ik niet roken. Niet in het hotel. Niet op straat. Ik stond net even buiten na een heerlijke kop koffie. Ik werd erg raar aangekeken door een boel mensen. De polititeagent die het verkeer stond te regelen hield me nauwlettend in de gaten. Ik werd een beetje bang dat ik een van de beoremde toeristen rook boetes zou krijgen…

Morgen gaan we een fietstocht doen van 5 uur door Bangkok. Daarom hebben we vandaag gewoon even een bijkom- en rondkijkdagje. Morgen zien we de highlights. En zien we ze niet, dan aan het eind van onze rondreis wel, dan komen we immers hier weer terug.

Het is even wennen hier aan de andere kant van de wereld. De gewoontes, de drukte, de mensen. Of ik moet gewoon even lekker een goede nachtrust 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: