Student af

Maandagmiddag 18 februari 2008. Ik denk dat ik de datum nooit meer ga vergeten. Met maar drie uur slaap en bloed nerveus naar Amsterdam. Anderhalf uur volmaken met twee presentaties en een workshop. Ik had alles tot in de puntjes uitgedacht en uit mijn hoofd geleerd. Het was veel minder officieel dan ik me had bedacht. Mn Ouwe Rups en Moeder hebben beneden op me zitten wachten. Halverwege, tijdens de pauze, zijn ze mee naar boven gegaan om de workshop te zien. En de diploma uitreiking.

Ineens ben ik student-af. Mn tweedegraads bevoegdheid zit in mn zak. Het voelt maar raar. Aan de ene kant is de vrijheid van het niet meer ‘moeten’ heerlijk. Aan de andere kant moet ik wennen. Ik loop op wolken. En ik heb gisteren even heel hard erom moeten huilen. Alle stres en vermoeidheid kwam eruit.

Vanochtend werd ik opgelucht wakker. Ik ben eindelijk meesteres 😀

5 Reacties op “Student af”

  1. Ha…je reactie lijkt een beetje op mijn afstuderen van journalistiek. Ik zal blij zijn, wanneer ik mijn huidige studie óók weer af mag ronden…en ik voel met jouw opluchting nu mee! Chapeau! Je hebt het volbracht!

    Like

  2. Helemaal geweldig dat alles voorbij is.
    oppie toppie alles volbracht en noooooooooooooooooit meer naar college.
    wij hebben al het feestje gevierd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: