Kiezen

Ik kan niet zo goed kiezen. In een kledingwinkel bijvoorbeeld koop ik altijd teveel, omdat ik niet zo goed kan kiezen tussen diverse modellen/kleuren/uitvoeringen. Ik heb dat ook met brillen. Ik had twee brillen een bruine en een zwarte. Ik heb regelmatig een nieuwe bril nodig omdat ik niet heel zuinig met mijn brillen omga. Ik zet ze op en af, leg ze overal neer, ga erop zitten of ik leg ze op de grond en dan gaat iemand anders erop staan. Zo ook met mijn huidige twee lievelingen. De ene heeft een aantal maal onder mijn billen een film beleefd en vriendlief is erop gaan staan toen ik hem even op de grond had gelegd toen ik een paar gaatjes aan het boren was. De ander wordt de hele tijd wijder omdat ik hem meer gebruik als diadeem dan dat ik hem op mijn neus heb zitten. (Waarom ik er twee heb, kan je hier lezen.)
Het werd dus tijd voor een nieuwe bril. Omdat ik regelmatig nieuwe brillen koop, ga ik nog steeds naar de ‘ghans’. Voor 90 euro een nieuw brilletje en toch nog om het anderhalf jaar een nieuwe hippe look.
Ook deze keer kon ik niet zo goed kiezen. Mijn bankrekening vind het deze maand echter niet zo heel erg leuk als ik twee brillen aan ga schaffen. Het moest er dus echt maar eentje worden. Gelukkig heb ik mijn zwarte wijde lieveling nog, dus ik heb er stiekum nog wel twee. Na een aantal modellen geprobeerd te hebben, moest ik wéér kiezen tussen twee montuurtjes. Ik stond te draaien, keek in verschillende spiegels (of dat verschil zou maken) en zette de twee op en af en op en af. Mijn moeder gaf de moed op en ging rustig zitten tot ik mijn keuze had gemaakt. Zij wist al welke ze leuker vond staan, nu ik nog. Ten einde raad wendde ik me tot de meneer ‘ghans’ achter de balie.  Ik vroeg hem of wij de reclame even na konden spelen van de eyewish. Hij moest een beetje lachen, maar hij zag aan de uitdrukking op mijn gezicht toch wel dat ik doodserieus was.  Ik zette de eerste bril op en keek in de spiegel. Hij pakte hem van mijn hoofd en zei heel vriendelijk: "Ik geloof dat dit montuur toch beter bij de vorm van uw gezicht en wenkbrauwen past."

Eén reactie op “Kiezen”

  1. Haha, leuk dat er nog aardig winkelpersoneel te vinden is die je echt helpen!
    net als bij de kapper, iemand die vier jaar ervoor geleerd heeft, een aantal jaar praktijk ervaring achter de rug en dan aan jou vragen hoe je het hebben wilt, ehm..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: