Ken je dat?

Ik doe een aantal dagen in de week het huishouden. Ik ben niet echt een Miep Kraak, maar over het algemeen is het toch redelijk netjes hier. Er zijn natuurlijk al menige woordenwisselingen geweest over de man in huis die thuiskomt en met zijn kont op de bank gaat zitten en deze alleen van de bank afhaalt om achter zijn computer te gaan zitten. Een nieuwe taakverdeling was het gevolg. Ik zou me wat minder druk maken, hij zou wat meer doen. En ik moet zeggen, over het algemeen werkt die nieuwe taakverdeling. Ik ben meer thuis en ik doe dan ook meer en zeur een stuk minder. Afgelopen weekend is er niet veel aan het huishouden gedaan. Druk weekend en ik ben ook nog ziek geworden.

Drie dagen ziek. Van de bank naar bed verhuizen en weer terug. Dekens, zweet, stinken, snotteren, je te beroerd te voelen om ook maar een voetje te bewegen.
De derde dag eindelijk een beetje normaal rechtop kunnen lopen en zelf je koffie kunnen pakken.
Er is drie dagen heel lief voor me gekookt, thee met honing ingeschonken en ik ben geaaid bij elk kreuntje.

Ik loop vanochtend zelf naar de keuken om koffie te pakken, struikel zowat over de kattekorrels, zie een vieze vloer en overal stof. Ik doe de gordijnen open en probéér het bed op te maken. De vent heeft het dekbed er overdwars ingekregen, god mag weten hoe, maar ik lig al drie dagen op bed met koude tenen. Ik heb de puf niet om het dekbed goed in de hoes te doen.

Ik heb pas 1 oog open en ik begin te zeuren over de rotzooi. Oneerlijk? Een bitch? Ondankbaar? Misschien wel, maar het hele huis is een *(^$%@# zooi en ik moet er de hele dag tegenaan kijken.

De vent is sjago naar zijn werk omdat ik er wat van gezegd heb. Zijn enige commentaar was: "Het is nu licht dus zie je het beter."

*zucht*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: