Ochtendrituelen

Ik heb maar twee dagen in de week college, maandag en dinsdag. Maandags begin ik om 13:00 uur. Als ik zo laat moet beginnen, doe ik alles op mn gemakje. Ik heb een heel eigen ochtendritueel. Rustig wakker worden, rustig koffie zetten, rustig de gordijnen open en het bed opmaken, op mn gemakje de poezen eten geven en de vaatwasser uitruimen. Ik haal even een doek en een borstel door de wc, zet mn computer aan en lees op mn gemakje het nieuws, mn email en kijk het forum even na van de communitysite waar ik allerlei dingetjes voor doe.

Toen ik nog onder mijn moeders veren zat had ik niet echt een rustig ochtendritueel. Ik werd meestal wakker gemaakt door de wekker. Ik drukte een keer of drie op snooz en sliep weer door. Tot mn moeder het echt zat was. Ze had er een gewoonte van gemaakt om op het moment dat ik met mn ogen dicht de snoozknop aan het zoeken was een koude washand in mn gezicht te duwen. Ik werd daarna onder de douche gedirigeerd, waar ik standaard nog een kwartier verder slaapte. Mn moeder kwam dan de badkamer binnen om haar tanden te poetsen, ik schrok wakker, kleedde me aan en fietste als een beest naar school.

Ik heb nog steeds moeite met wakker worden. Ik ben een onvervalste "Snoozer". Een keer of 4/5 druk ik wel op mijn geliefde snoozknop. Als ik dinsdags om 9 uur present moet zijn, laat ik mijn moeder me via de telefoon de koude washand geven. Meestal mompel ik slaperig dat ik al uit bed ben, druk dr weg en slaap nog een half uurtje door. Mijn moeder kent mijn luiheid maar al te goed en belt daarom de laatste weken om het kwartier om te vragen of ik al wakker ben. Heel vaak druk ik haar vantevoren al weg, ik hoor de telefoon gaan, steek mn arm onder de dekens vandaan en zoek naar het "niet opnemen knopje".

Mijn moeder is mijn nieuwe snoozknop geworden. Gelukkig houdt mijn nieuwe snoozknop er pas mee op als ze me heel snel hoort zeggen dat ik te laat ben, op moet schieten en dat ik haar later op de dag nog wel even terugbel. Ze doet het met liefde, maar misschien moet ik zo’n wekker kopen die door je hele slaapkamer rondrijdt en zich verstopt, zodat ik wel uit bed móet komen om op mijn geliefde snoozknop te kunnen drukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: